Potrzebujemy do niej pomidory w puszce i 2 papryki. Papryki upiekłam w temp 180 stopni przez ok 20 minut. Do bulionu dodaje pomidory z puszki (ew. świeże lub koncentrat) oraz paprykę. Całość miksuję blenderem, dodaję ząbek czosnku, przyprawy i grzanki z chleba razowego:) Pyszna i zdrowa !
listopada 02, 2013
Zupa z pieczonej papryki
Taka zupka jest idealna na jesienne wieczory. Pyszna, sycąca i rozgrzewająca.
Potrzebujemy do niej pomidory w puszce i 2 papryki. Papryki upiekłam w temp 180 stopni przez ok 20 minut. Do bulionu dodaje pomidory z puszki (ew. świeże lub koncentrat) oraz paprykę. Całość miksuję blenderem, dodaję ząbek czosnku, przyprawy i grzanki z chleba razowego:) Pyszna i zdrowa !
Potrzebujemy do niej pomidory w puszce i 2 papryki. Papryki upiekłam w temp 180 stopni przez ok 20 minut. Do bulionu dodaje pomidory z puszki (ew. świeże lub koncentrat) oraz paprykę. Całość miksuję blenderem, dodaję ząbek czosnku, przyprawy i grzanki z chleba razowego:) Pyszna i zdrowa !
Mniam *.*
OdpowiedzUsuńlubimy takie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i smacznego
Musi być pyszna:))
OdpowiedzUsuńI smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńpyszota
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna:)
OdpowiedzUsuń...ostatnio własnie moja mamcia gotowała paprykową zupę... ponoć smaczna
OdpowiedzUsuń