W tym roku nie zrobiłam konfitury z dzikiej róży ..:( Nie zdążyłam nazbierać tyle płatków..ale zrobiłam za to ocet! Ocet różany ma piękny kolor i smak. Dodaję go do sałatek owocowych- zamiast octu balsamicznego, polecam! Płatki zalewam octem jabłkowym i po ok tygodniu, odcedzam płatki i gotowe.
czerwca 22, 2015
Ocet różany
Ostatnia chwila na zbieranie płatków dzikiej róży!
W tym roku nie zrobiłam konfitury z dzikiej róży ..:( Nie zdążyłam nazbierać tyle płatków..ale zrobiłam za to ocet! Ocet różany ma piękny kolor i smak. Dodaję go do sałatek owocowych- zamiast octu balsamicznego, polecam! Płatki zalewam octem jabłkowym i po ok tygodniu, odcedzam płatki i gotowe.
W tym roku nie zrobiłam konfitury z dzikiej róży ..:( Nie zdążyłam nazbierać tyle płatków..ale zrobiłam za to ocet! Ocet różany ma piękny kolor i smak. Dodaję go do sałatek owocowych- zamiast octu balsamicznego, polecam! Płatki zalewam octem jabłkowym i po ok tygodniu, odcedzam płatki i gotowe.
nie wiedziałam że tak można zrobić z płatkami róż;)
OdpowiedzUsuńmoże być ciekawy smak, chyba się pokuszę
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńprzechowujesz w lodówce ?
OdpowiedzUsuńprzez tydzień nie, jak odcedzę płatki to w lodówce
UsuńCzłowiek uczy się do końca........bardzo ciekawa mikstura
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Też muszę spróbować,dzięki :))
OdpowiedzUsuńo cukrze różanym słyszałam ale o ocie to 1x
OdpowiedzUsuńchyba musze zrobić płatków ci u mnie dostatek
OdpowiedzUsuńMasz dużo cennych rad, które ja tez lubię wykorzystywać. Fajnie tu u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy Ma i Bla Mój blog Ma i Bla
już wiem na co wykorzystam opadające płatki róż ;D
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe
OdpowiedzUsuń