W kolorach tęczy, niesamowitym towarzystwie i cudownych smakach i aromatach! Tak się spędza u nas kolacje na pożegnanie wakacji i..powitanie jesieni. Przepisy znajdziecie u http://www.margaritapopolnocy.pl/ czyli u mojej siostry :) Ja przygotowałam kebaby, które jadłam u przyjaciółki. Do 0,5 mięsa z mielonej łopatki dodajemy jajko i..fasole czerwoną z puszki, która traktujemy blenderem. Całość przyprawiamy i smażymy na patyczkach. Do kebabów koniecznie sos jogurtowy. Dodaję do niego 2 łyżki majonezu, miętę i zioła prowansalskie. Smaki łączymy sałatką z kaszy kuskus. Do kuskusu dodaje pieczone pieczarki, cukinię, soczystą paprykę czerwoną i skórkę otartą z cytryny, całość doprawiam i uszlachetniam oliwą. Na stole jeszcze znalazły się frytki z warzyw..selera, buraków, pietruszki i marchewki- genialne!, ciasto marchewkowe i reszta u Agnieszki bo za dużo by pisać :)
Zjadłabym Wam wszystko ♥ :))
OdpowiedzUsuńAleż pyszność :)) Kolorowo, pięknie i pysznie :)))
OdpowiedzUsuńSmakowicie wszystko wygląda :)
OdpowiedzUsuńŚwietne pożegnania lata,smacznie i kolorowo,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności, zazdroszczę... :) Mój blog Ma i Bla
OdpowiedzUsuńPrzed chwilą byłam u Twojej siostry... a teraz tutaj i kurde zaś poplułam klawiaturę :D dobre kebaby, co? :D :D a te niebieskie cudeńka w kieliszkach? Ciekawe jak smakują :D Buzi!!!
OdpowiedzUsuńJolcia to KAMIKADZE :) no kebaby mega...dzięki za przepis :*
UsuńMniam, ale szaleństwo :))
OdpowiedzUsuńPyszności
OdpowiedzUsuńNo jak Wy tak pożegnałyście lato, to aż się boję jak przywitacie jesień ;).
OdpowiedzUsuńNie dość, że smacznie, to jeszcze można oczy nacieszyć :).